Renginiai / Galerija

Susitikimas su garsiu gamtininku ir fotografu Mariumi Čepuliu

     Rugsėjo pabaigoje mūsų gimnazijoje viešėjo garsusis gamtininkas ir fotografas Marius Čepulis,  laukinėje gamtoje praleidžiantis  laisvas savo gyvenimo akimirkas. Gamtos mylėtojas organizavo mūsų mokyklos mokiniams tris paskaitas ir papasakojo apie fotografiją, gyvūnus ir jų elgseną. Visus susirinkusius stulbino nuotykiais, patirtais tykant miško gyvūnų, ir istorijomis, kurias jam pasakoja sutikti paukščiai bei žvėrys.

     Paskaitos metu sužinojome, kad gamtoje gyvenantis gyvis  negali būti nei geras, nei blogas. Jis tiesiog atlieka savo funkciją. Išgirdome garsus, kuriais  gamtininkas kalbasi su elniais, briedžiais, išmokome atpažinti zylių patelę ir patinėlį, o atpūškuojantį į svečius ežiuką niekada nevaišinsime pienu, nes ežiukai  jo nemėgsta. Taigi likome sužavėti žmogumi, kuris be galo myli gamtos pasaulį ir ta meile bando užkrėsti kitus.

Austėja Garnevičiūtė, 8 klasės mokinė




Ankstesni įrašai


     Spalio 5 dienos rytą prie gimnazijos įėjimo abiturientai sutiko mokytojus, juos sveikino su Tarptautine mokytojų diena ir įteikė bilietus į šventinį renginį, kuris vyko po pamokų gimnazijos aktų salėje. Į jį pedagogai susirinko pakilios nuotaikos ir šventiškai nusiteikę, nes jų laukė ne viena šilta bei džiugi staigmena.

     Spalio 2 dieną gimnazijoje vyko tradiciniu tapęs visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ 8-tasis SOLIDARUMO bėgimas. Mokiniai, mokytojai, darbuotojai rinkosi gimnazijos kiemelyje. Visiems dalyviams buvo išdalinti bėgimo lipdukai ir palinkėta gražaus starto.

     Rugsėjo 20 dieną gimnazijoje lankėsi Profesinio mokymo centro „Žirmūnai" atstovai. Jie susitiko su I–IV klasių gimnazistais ir pasiūlė galimybę mokantis savo mokykloje kartu su viduriniu išsilavinimu įgyti ir profesiją.

Ruduo... Rugsėjo rytmečiai voratinkliuos rasos lašais suspindę...
Ruduo... Susimąstai, kuo vasara turtinga.
Ruduo... Alsuoja dienos pilnatve.
Sušildo ne geltonų lapų kibirkštys – gerumas, žinios,
Išmintis pro mokyklų atviras duris pasklidę.
Tegul jų kiekvienam užteks.

Su lietaus lašeliais, saulės spindulėliais, stipresniais vėjo gūsiais atkeliavo ruduo, o su juo – Mokslo ir žinių diena.

     Liepos 30 dieną Vidiškių Švč. Trejybės bažnyčioje įvyko iškilminga gimnazijos brandos atestatų įteikimo šventė, kurioje dalyvavo XXVI laidos abiturientai, jų artimieji, mokytojai.