Mokinių pasiekimai

Lietuvos Maximalistas mokosi Vidiškių gimnazijoje!

     Šiemet jau 19-tą kartą talentingi, kūrybingi ir pažangūs šalies 1–12 klasių moksleiviai buvo kviečiami dalyvauti konkurse „Lietuvos Maximalisto“ stipendijai gauti. Moksleiviai vertinti šiose kategorijose: mokslo, muzikos, kūrybos ir meno, sporto, visuomeniškumo, ekologijos, inovacijų ir nuolatinio pažangumo. Tapti „Lietuvos Maximalistu“ kandidatavo daugiau nei 600 talentingų Lietuvos vaikų.

     „Aš esu Linas – būsimas vienuoliktokas iš Vidiškių gimnazijos. Labai dažnai pastebiu, kad žmonės „nurašo“ mane, kaip perspektyvų asmenį, jau po pirmojo sakinio – „ką tu padarysi, tu – viso labo vienuoliktokas, tau tik 17“. O aš taip nemanau! Save identifikuoju augančia asmenybe, kuri pasiryžusi tobulėti, bręsti ir planuoti savo laiką. Jau penkerius metus mokslus derinu su savanoryste, jai skiriu tikrai daug laiko, nes savanoriaudamas vis iš naujo atrandu save, tobulinu savo sugebėjimus ir augu. Šiuo metu esu Ignalinos rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos pirmininkas, Jaunimo biuro tyrimų komiteto pirmininkas, „Žinau, ką renku“ mentorius, gimnazijos mokinių savivaldos narys, taip pat buvau ir jaunasis žurnalistas portale „Žinau viską“. Man visuomet buvo svarbu tai, kas vyksta aplink mane. Tikiu, kad kiekvienas visuomenės žingsnis į priekį priklauso nuo kiekvieno jos nario. Tik mūsų įsitraukimas, domėjimasis, veiksmai ir darbai gali keisti pasaulį ir padaryti jį dar gražesnį, modernesnį ir mielesnį kiekvienam“, – taip prisistato Linas Martinkėnas, mokslo pirmūnas, visuomenininkas, drąsus, aktyvus, atsakingas ir pareigingas jaunas žmogus, nuolat turintis idėjų, besidomintis tuo, kas vyksta mūsų rajone ir šalyje. Ir tai ne tušti žodžiai: kasmet Linas apdovanojamas padėkos raštais už puikų mokymąsi, nes jo pasiekimų pažymėjimuose – vieni dešimtukai. Mokinys dalyvauja respublikiniuose, rajoniniuose konkursuose, olimpiadose, gimnazijos renginiuose, savanoriauja.

     Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad Vidiškių gimnazijos vienuoliktokas Linas Martinkėnas laimėjo konkurso „Lietuvos Maximalistas“ visuomeniškumo kategorijoje. Linui visus šiuos mokslo metus bus mokama Maximalisto stipendija. Sėkmės tau, Linai, beprasidedančiais naujais Mokslo metais!

Audronė Krikščionaitienė, klasės auklėtoja




Ankstesni įrašai


     Šiais metais 21-ame nacionaliniame  mokinių konkurse „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“ dalyvavo 768 mokiniai iš Lietuvos ir lietuviškų mokyklų užsienyje.

     Birželio 11 d. įvyko jau šeštus metus Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos drauge su Vilniaus universiteto Istorijos fakultetu ir Kultūros ministerija organizuojamo nacionalinio mokinių konkurso „Praeities stiprybė – dabarčiai“ nugalėtojų apdovanojimo ceremonija. 

     Balandžio-gegužės mėn. nuotoliniu būdu vyko mokinių, gebančių kalbėti tarmiškai, respublikinės varžytuvės „Tarmių lobynai“. Konkursui buvo atsiųsti 142 vaizdo įrašai su mokinių pasirodymais. 

     Džiaugiamės mokinių, kurie dalyvavo 2021 metų projekte „Tavo žvilgsnis“, sėkme. Šiame konkurse gali dalyvauti 4–12 klasių moksleiviai, pasirinkę versti vieną iš šešių tekstų iš anglų, rusų arba vokiečių kalbų į lietuvių kalbą.

     Paskelbti edukacinio konkurso „Olympis 2021 - Pavasario sesija“ rezultatai. Mūsų gimnazijos mokinių rezultatus galite pamatyti čia.

„Olympis 2021 - Pavasario sesija“ rezultatai