Ekskursijos / išvykos

Kaip III klasės mokiniai Kalėdų pėdsakais sekė

     Gruodžio 17 dienos  rytą geltonuoju autobusiuku išriedėjome į Vilnių. Šį kartą kelionės tikslas buvo paprastas ir labai žmogiškas galvojant apie šį skubėjimo, atsiskaitymų, bei visokių kitokių darbų užbaigimo laiką. Norėjosi įkvėpti kalėdinės nuotaikos, įsigyti dovanėlių artimiesiems ir tiesiog pabūti kartu. Pirmoji stotelė – Vilniaus Arkikatedros aikštė, kurioje stovi didžiulė, žėrinti ir šviečianti eglė. Ilgai čia neužtrukome, nes skubėjome į Rotušės aikštę, kur laukė susitikimas su gide ir orientacinis žaidimas „Kalėdų pėdsakais“. Gidė greitai mus padalino į keturias komandas ir įteikė po žemėlapį, užduočių rinkinį bei paslaptingą maišelį, skirtą kelionei. Ten buvo daiktai, kurie padėjo atlikti užduotis, lavino skonio bei uoslės receptorius.  Maišelyje rasti žiūronai buvo skirti pažvelgti į šv. Jonų bažnyčios angelus. Ar žinote, kuo jie skiriasi nuo kitų angelų? Stiprų aromatą skleidė anyžius, kuris yra vienas pagrindinių Kalėdų simbolių. Dar maišelyje radome saldainių, kankorėžių, pinigų ir net žvakių, bet kam jie buvo skirti, neišduosime, o pakviesime ir kitus gimnazijos mokinius pakeliauti Kalėdų pėdsakais.

     Įkvėpę kalėdinės Vilniaus senamiesčio dvasios ir sužvarbę nuo vėsoko bei lietingo oro išskubėjome į pramogų sostine vadinamą Akropolį. Čia sušilome, pavalgėme, išrinkome dovanėles ir suskubome namo, kad išvengtume vakarinės žmonių gausos. Pakeliui namo dar stabtelėjome Švenčionių miesto parkelyje ir apžiūrėjome miesto eglę, pasėdėjome elnių tempiamose rogėse. O tada namo – su muzika ir dainomis. Ačiū mus saugiai ir linksmai vežusiam Rolandui, kalėdinė išvyka buvo puiki!

Skaistė Meškelaitė ir Linas Martinkėnas, III kl. mokiniai




Ankstesni įrašai


     Lapkričio 16-tos dienos rytą, 6-tos klasės mokiniai lankėsi tradicinių amatų centre Reškutėnuose ir dalyvavo edukacinėje programoje ,,Prakalbintas medis“. Medžio dirbtuvėse kartu su šaukščiaus amatą puoselėjančiu meistru Ričardu Polučansku mokiniai išbandė šaukšto drožybos subtilybes, gamino medines kepimo menteles bei peilius sviestui pjauti.

     Lapkričio 16 dieną IV klasės mokiniai lankėsi Vytauto Didžiojo karo muziejuje. Mokiniai dalyvavo intriguojančioje edukacinėje programoje „Karinė operacija: „Žinių bomba“. Edukatorė Erika pristatė programos užduotis, kurias mokiniai aktyviai vykdė.

     Džiaugiamės, kad su bendraklase Elze Trubilaite ir  buvusia gimnazijos mokine Monika Žemaityte turėjome nuostabią progą išlįsti iš kasdienybės kiauto ir apsilankyti Strasbūre! Kelionę laimėjome jau seniai, beveik prieš du metus, tačiau dėl  pandemijos šį malonumą  teko atidėti vėlesniam laikui, o kaip sakoma: „Geriau dabar, negu niekada!“.

     Spalio 22 dieną septintokai kartu su auklėtoja N.Mudėniene vyko į pažintinę ekskursiją į Vilnių. Mokiniai aplankė gražiausias Vilniaus senamiesčio vietas: paminklą Vilniaus įkūrėjui Gediminui, Arkikatedrą ir Katedros aikštę.

     Spalio tryliktą dieną penktokai išvyko į ekskursiją – Širvintų rajone Družų kaime esantį patyriminį muziejų „Vikingų kaimas“. Čia mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Senobės baltų gyvensena“.