Ekskursijos / išvykos

Išvyka į Vytauto Didžiojo karo muziejų

     Lapkričio 16 dieną IV klasės mokiniai lankėsi Vytauto Didžiojo karo muziejuje. Mokiniai dalyvavo intriguojančioje edukacinėje programoje „Karinė operacija: „Žinių bomba“. Edukatorė Erika pristatė programos užduotis, kurias mokiniai aktyviai vykdė. Muziejaus erdvėse abiturientai ieškojo kodinėmis spynomis užrakintų „žinių bombų“ ir per kuo trumpesnį laiką turėjo nukenksminti Muziejui grėsmę keliančius užtaisus, vykdė kitas įvairias užduotis. Visos programos metu susidomėjusiems mokiniams buvo parinkta linksma ir aktyvi veikla: reikėjo skaičiuoti, šifruoti, bėgioti, ieškoti, spręsti rebusus, surinkti dėliones, apžiūrėti šovinius ir ginklus, bendrauti naudojant radijo stoteles ir atsakyti į įdomius klausimus. Visi kartu ne tik smagiai praleidome laiką, bet ir sužinojome svarbiausias istorines datas bei faktus, išmokome atpažinti bei vertinti istorijos šaltinius, mokėmės dirbti komandoje. Po edukacijos pasivaikščiojome Kauno senamiesčio gatvėmis.

Irmantas Nalivaika, IV kl. auklėtojas




Ankstesni įrašai


     Džiaugiamės, kad su bendraklase Elze Trubilaite ir  buvusia gimnazijos mokine Monika Žemaityte turėjome nuostabią progą išlįsti iš kasdienybės kiauto ir apsilankyti Strasbūre! Kelionę laimėjome jau seniai, beveik prieš du metus, tačiau dėl  pandemijos šį malonumą  teko atidėti vėlesniam laikui, o kaip sakoma: „Geriau dabar, negu niekada!“.

     Spalio 22 dieną septintokai kartu su auklėtoja N.Mudėniene vyko į pažintinę ekskursiją į Vilnių. Mokiniai aplankė gražiausias Vilniaus senamiesčio vietas: paminklą Vilniaus įkūrėjui Gediminui, Arkikatedrą ir Katedros aikštę.

     Spalio tryliktą dieną penktokai išvyko į ekskursiją – Širvintų rajone Družų kaime esantį patyriminį muziejų „Vikingų kaimas“. Čia mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Senobės baltų gyvensena“.

     Spalio 14 dieną I klasės mokiniai kartu su klasės auklėtoja Jurgita Raketiene vyko į pažintinę ekskursiją į Kauną. Žvalgydamiesi pro autobusėlio langus ir grožėdamiesi rudeniškomis spalvomis pasipuošusia gamta nė nepastebėjome, kaip greitai pasiekėme kelionės tikslą.

     Spalio 12 d. Vidiškių gimnazijos šeštokai vyko į ekskursiją po Anykščius. Gimnazistai apsilankė Jono Biliūno name-muziejuje, kuriame dabar įrengta nedidelė ekspozicija.