Ekskursijos / išvykos

Išvyka į Reškutėnų tradicinių amatų centrą

     Lapkričio 16-tos dienos rytą, 6-tos klasės mokiniai lankėsi tradicinių amatų centre Reškutėnuose ir dalyvavo edukacinėje programoje ,,Prakalbintas medis“. Medžio dirbtuvėse kartu su šaukščiaus amatą puoselėjančiu meistru Ričardu Polučansku mokiniai išbandė šaukšto drožybos subtilybes, gamino medines kepimo menteles bei peilius sviestui pjauti. Tačiau labiausiai mokinius sužavėjo medinių pakabukų gamyba bei jų graviravimas. Vaikai pasigamino pakabukus ne tik sau, bet ir dovanų tėvams, draugams, mokytojams. Dovanomis mokiniai taip pat nudžiugino ir savo klasės vadovę Joana Garnevičienę bei mokyklinio autobusiuko vairuotoją. Jiems vaikai padovanojo savo rankomis graviruotus sviestinius peilius. Po veiklos medžio dirbtuvėse mokiniai apžiūrėjo amatų centre eksponuojamų darbų parodą bei vaišinosi šviežiai iškeptais kūčiukais.

     Už nuostabias akimirkas nuoširdžiai dėkojame centro etnologei Janei Petkūnienei ir medžio dirbtuvių meistrui Ričardui Polučanskui.

Diana Gabrilavičienė, technologijų mokytoja




Ankstesni įrašai


     Lapkričio 16 dieną IV klasės mokiniai lankėsi Vytauto Didžiojo karo muziejuje. Mokiniai dalyvavo intriguojančioje edukacinėje programoje „Karinė operacija: „Žinių bomba“. Edukatorė Erika pristatė programos užduotis, kurias mokiniai aktyviai vykdė.

     Džiaugiamės, kad su bendraklase Elze Trubilaite ir  buvusia gimnazijos mokine Monika Žemaityte turėjome nuostabią progą išlįsti iš kasdienybės kiauto ir apsilankyti Strasbūre! Kelionę laimėjome jau seniai, beveik prieš du metus, tačiau dėl  pandemijos šį malonumą  teko atidėti vėlesniam laikui, o kaip sakoma: „Geriau dabar, negu niekada!“.

     Spalio 22 dieną septintokai kartu su auklėtoja N.Mudėniene vyko į pažintinę ekskursiją į Vilnių. Mokiniai aplankė gražiausias Vilniaus senamiesčio vietas: paminklą Vilniaus įkūrėjui Gediminui, Arkikatedrą ir Katedros aikštę.

     Spalio tryliktą dieną penktokai išvyko į ekskursiją – Širvintų rajone Družų kaime esantį patyriminį muziejų „Vikingų kaimas“. Čia mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Senobės baltų gyvensena“.

     Spalio 14 dieną I klasės mokiniai kartu su klasės auklėtoja Jurgita Raketiene vyko į pažintinę ekskursiją į Kauną. Žvalgydamiesi pro autobusėlio langus ir grožėdamiesi rudeniškomis spalvomis pasipuošusia gamta nė nepastebėjome, kaip greitai pasiekėme kelionės tikslą.