Ekskursijos / išvykos

IŠŠŪKIS – Europos Kalbų Diena

     800 milijonų europiečių iš 47 Europos Tarybos valstybių narių yra skatinami išmokti daugiau kalbų būdami bet kokio amžiaus, mokydamiesi mokykloje arba ne. Tikėdama, kad kalbų mokėjimas yra įrankis siekiant tarpkultūrinio bendradarbiavimo ir supratimo apie mūsų žemyno kultūrinį paveldą, Europos Taryba skatina daugiakalbystę visoje Europoje.

     Europos Tarybos iniciatyva Europos kalbų diena – kartu su Europos Komisija – nuo 2001-ųjų metų rugsėjo26-osios dienos švenčiama kasmet. Šie metai – jubiliejiniai. Tad mūsų gimnazijos  kalbų mokytojai nusprendė Europos kalbų dieną paminėti rugsėjo 28-30 dienomis, kviesdami mokinius bei visą mokyklos bendruomenę dalyvauti veiklose, priimti 3 IŠŠŪKIUS ir juos įgyvendinti.

     Visą savaitę mokinius „pasitiko“ ir „išlydėjo“ prie įėjimo ir išėjimo durų nuotaikingi ir linksmi lietuviški, angliški, vokiški ir rusiški pasisveikinimo ir atsisveikinimo žodžiai. Smagu, kad šis žingsnis pasiteisino! Visą savaitę gimnazijos koridoriuose skambėjo mokinių pasisveikinimai  skirtingomis kalbomis. Kalbų mokytojai per savo pamokas trumpai aptarė šios dienos svarbą, rinko gražiausius lietuvių, anglų, vokiečių ir rusų kalbų žodžius bei kvietė aktyviai dalyvauti  numatytose veiklose. Koridoriuose buvo parengti informaciniai stendai, kviečiantys kuo išsamiau pažinti skirtingas kalbas. O kokie gi buvo iššūkiai?!

1. Iššūkis – antradienį (09-28) pamokos pradžią ir pabaigą skelbė skirtingomis kalbomis skambanti melodija, užduotis - atpažinti kalbą ir atsakymus pateikti interaktyviai, Wordwall programa paruoštoje užduotyje.

2. Iššūkis – trečiadienį (09-29) kvietė dalyvauti interaktyviai pateiktoje Kahoot programa paruoštoje viktorinoje „Ką žinau apie Europos kalbas?“. Klausimus viktorinai rengė mūsų gimnazijos kalbų mokytojai.

3. Iššūkis „Suskaičiuok iki 10 trimis užsienio kalbomis“ ketvirtadienio (09-30) pertraukas tikrai paįvairino, eTwinning būrelio atstovai klausėsi ir fiksavo,  kaip mokiniai ir mokytojai skaičiuoja anglų, vokiečių, rusų kalbomis.  Smagu klausytis mokinių ir mokytojų, mokančių skaičiuoti latviškai, lenkiškai, ispaniškai, itališkai bei prancūziškai .

     Sveikiname visus TRIS išsūkius sėkmingai įveikusią 6 klasės mokinę Ramintą Akinskaitę ir II klasės mokinę Solveigą Baranauskaitę. Šaunu!

     Džiaugiamės, kad dalis mokinių sėkmingai įveikė DU iššūkius: atsakė į viktorinos klausimus ir puikiai suskaičiavo trimis užsienio kalbomis. Sveikiname 7 klasės mokinius Nojų Grigonį, Jokūbą Umbrasą, Eriką Romankevičių, I klasės mokines Austėją Akinskaitę, Austėją Teresę Kazinec, II klasės mokinius Urtę Paluckaitę, Ugnių Patiejūną, Pijų Kardelį, Matą Rimko.

     Taip pat dėkojame visiems  dalyviams, kurie įveikė po vieną iššūkį. Norime pasidžiaugti, kad  mokytojai ir kiti gimnazijos darbuotojai, skubėdami į pamokas, stabtelėjo prie mūsų trečiojo iššūkio stotelės ir puikiai pademonstravo savo kalbines žinias.

     Tikimės, kad įgytos žinios, išmokti žodžiai ir toliau skatins domėtis užsienio kalbomis, nes ir lliaudies išmintis byloja: „Moki žodį – žinai kelią“.

     Tariame nuoširdų ačiū visiems, prisijungusiems ir padėjusiems organizuoti numatytas veiklas: III kl. mokiniui Skirmantui Strašinskui už skambučių melodijų keitimą; 4kl. Mokytojai Elenai Abeciūnienei už veiklų integraciją į dailės ir darbelių pamoką.

     Prizininkams ruošiamos atminimo dovanėlės, kurios netrukus pasieks nugalėtojus. Taip pat dalinamės nuorada, kurioje pamatysite, kokius gražiausius žodžius išrinko mokiniai ir mokytojai bei pasigrožėsite pradinių klasių mokinių darbeliais:

https://read.bookcreator.com/uBhwOyaDI1RmFPpoqDQf5tMFVs92/B3y9vaJLTmqRlrJm0OJXxQ

Kalbų mokytojų metodinė grupė




Ankstesni įrašai


     Rugsėjo 30-osios rytą, lydimi puikios nuotaikos, pajudėjome Zarasų link. Zarasuose buvo mūsų pirmoji stotelė ir pirmas numatytas aplankyti objektas – apžvalgos ratas (analogų Lietuvoje neturintis architektūrinis statinys Zaraso ežero pakrantėje). Pasigrožėję nuo tilto atsiveriančia įspūdinga panorama pajudėjome Rokiškio link.

     Birželio 6 dieną šeštokai kartu su klasės vadove Neringa Mudėniene išvyko į turistinę iškylą prie Varnio ežero. 

     Artėjanti mokslo metų pabaiga ir vasariškai šilti orai vilioja į lauką. Norisi keliauti, iškylauti, pramogauti. Birželio 9 d. trečios klasės mokiniai keliavo po Aukštaitijos nacionalinį parką, o tiksliau, po Ginučių apylinkes. 

     Viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Kadangi šių mokslo metų pradžia nebuvo įprasta, tai ir iš pabaigos buvo galima laukti netikėtumų. O jie ir atsitiko. Mes netikėtai sugrįžome į klases, mes netikėtai supratome, kad atsirado galimybė keliauti, ir netikėtai greitai susiplanavome, kur, su kuo ir kada.

     Po pusmetį trukusio nuotolinio mokymosi gegužės 27 dieną mes, aštuntokai, galiausiai išsiruošėme prasiblaškyti nuo visų kompiuterių ir knygų, o tam geriausiai tiko ekskursija į Vilnių. Pirmas kelionės tikslas buvo gražusis Vilniaus senamiestis – orientacinis žaidimas „Vilnius – pasaulio paveldo miesto istorijos“.