Aktualijos

Visi vaikai gimsta turėdami vienodas teises

     ... o augdami įgyja pareigų! Lapkričio 30 d. gimnazistai lankėsi Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyboje. Susitikimo metu mokiniai susipažino su įstaigoje dirbančių specialistų veikla, pokalbio metu aptarė vaiko teises ir pareigas. Mokiniai drąsiai klausė ir atsakė į pateiktus klausimus, atliko praktines užduotis. Kiekvienas dalyvis gavo po mini suvenyrą su įstaigos logotipu.

     Už nuoširdų bendravimą ir pakvietimą į Vaiko teisių apsaugos skyrių dėkojame Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie SADM Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus Ignalinos patarėjui Vidui Kreivėnui ir vyriausiajai specialistei Jolantai Varnienei.

     Tikime ir tikimės, kad žinodami vaiko teises nepamiršime ir pareigų.

Jurgita Rėkašienė, socialinė pedagogė metodininkė




Ankstesni įrašai


     Ne tik trumpėjančios dienos, bet ir nesitraukianti pandemija kelia nerimastį. Vis dėlto Kalėdos – laikas, kai metus norime užbaigti ramiau, dovanodami vieni kitiems šventinį gerumą, prie jo pridedant dar ir knygą – perskaitytą gerą romaną ar eilėraštį.

     Šiaurės šalių literatūros savaitė yra Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ sąjungos vykdomas projektas, skirtas skaitymo skatinimui, garsinio skaitymo ir pasakojamosios tradicijos puoselėjimui ir pažinčiai su Šiaurės šalių literatūra.

Lapkričio 22 dieną mūsų gimnazijos septintos klasės mokiniams klasės valandėlės metu vyko informacinė paskaita „Nepilnamečių teisinė atsakomybė“, kurią organizavo Ignalinos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Jūratė Pernavienė.

     Lapkričio 16 dieną gimnazijoje buvo minima Tolerancijos diena. Ši diena UNESCO sprendimu minima nuo 1995 m. lapkričio 16 d.

„Sėkmės esmę sudaro ne tai ką gauni, bet tai, ką duodi“ (Robin Sharma).

     Lapkričio 12 dieną Vidiškių gimnazijoje lankėsi Laura Fiodorova, projektų vadovė, dirbanti VšĮ „Ne imti, bet duoti“. Į mūsų gimnaziją ją palydėjo Jaunimo reikalų koordinatorė Asta Morkienė, kuri yra baigusi mūsų gimnaziją.