Aktualijos

Pasveikintas gimnazijos jaunasis talentas!

     Ignalinos rajono savivaldybės administracija kasmet rengia Jaunųjų talentų konkursą. Šiais metais irgi išrinkti ir apdovanoti nugalėtojai, labiausiai pasižymėję 2020-2021  mokslo metais intelektualinėje, kūrybinėje, meninėje veikloje. Tarp jų ir gimnazijos jaunasis talentas – III klasės mokinys Linas Martinkėnas. Jam Ignalinos rajono savivaldybės mero Justo Rasiko perduotą padėką ir konkurso prizą įteikė gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė.

     Linas praeitais mokslo metais, nežiūrint sudėtingos pandeminės situacijos, dalyvavo ir skynė laurus ne viename konkurse ir olimpiadoje: respublikinėse varžytuvėse „Tarmių lobynai“ pelnė III vietą, respublikiniame konkurse „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“ – II vietą, nacionaliniame konkurse „Praeities stiprybė – dabarčiai“ apdovanotas diplomu, respublikiniame skaitovų konkurse „Gimtinės spalvos“ bei jaunųjų vertėjų konkurse „Tavo žvilgsnis“  – padėkos raštais; regioniniame teisinių žinių konkurse „Temidė“ kartu su komanda užėmė III vietą; Lino laimėjimai rajoninėse olimpiadose ir konkursuose: matematikos olimpiadoje užėmė III vietą, fizikos olimpiadoje su bendraklase pasidalino II-III vieta, biologijos olimpiadoje užėmė I vietą, lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje – II vietą, meninio skaitymo konkurse – II vietą, anglų kalbos konkurse – II vietą, geografijos olimpiadoje „Mano gaublys“ – II vietą.

     Be to, Linas – aktyvus visuomenininkas. Jis vadovauja rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybai, yra Jaunimo biuro tyrimų komiteto pirmininkas, „Žinau, ką renku“ mentorius, gimnazijos Mokinių tarybos narys. Linas jau penkerius metus mokymąsi derina su savanoryste. Sėkmingi metai Linui buvo ir tuo, kad jis laimėjo konkursą „Lietuvos Maximalistas“ ir visus šiuos mokslo metus gauna stipendiją.

     Gimnazijos bendruomenė sveikina Liną ir linki jam tolimesnės sėkmės garsinant gimnazijos vardą ir dar geresnių ateinančių 2022-ųjų!

Jūratė Sveikauskienė, direktorė




Ankstesni įrašai


     Gruodžio 16 dieną gimnaziją pasiekė tikrai maloni žinia – gimnazijos vardu teikta paraiška Švietimo mainų paramos fondui trumpalaikių bendrojo ugdymo srities mobilumo projektų (KA122-SCH) programai buvo įvertinta palankiai ir projektas „Tarpkultūrinės partnerystės plėtimas“ gavo dotaciją (8040,00 eurų) jo įgyvendinimui.

     Kviečiame visus – mokinius, tėvelius, mokytojus, mokyklos darbuotojus – rašyti šventinius sveikinimus vienas kitam ir naudotis pašto paslaugomis.

     Nuo 2004 metų kasmet gruodžio 9-ąją visame pasaulyje minima Tarptautinė antikorupcijos diena. Ji skirta atkreipti dėmesį į plintančią korupciją ir paskatinti žmones užkirsti jai kelią. Tarptautinę antikorupcijos dieną inicijavo ir paskelbė Jungtinės Tautos.

     Lapkričio 29 d. gimnazijoje lankėsi keliautojas Aurimas Valujavičius. Visą pusdienį Aurimas bendravo su 5–IV kl. mokiniais, dalinosi įspūdžiais, nuotraukomis ir video reportažais iš savo kelionių. Aurimui dar tik 26-eri metai, o jis jau apkeliavęs daugybę šalių, kopęs į kalnus, „išnaršęs“ ugnikalnius, tad tikrai turėjo, ką papasakoti ir kuo nustebinti.

     Gruodžio 2-ąją Ignalinos sporto ir pramogų centre įvyko paskutiniosios Ignalinos rajono rungtynės, kuriose susitiko mūsų gimnazijos „Žaibas“ ir Ignalinos gimnazijos „Magija 69“ komandos.