Aktualijos

Kalėdinės puošybos konkurse – II vieta

     Ignalinos rajono savivaldybės administracija antrus metus organizavo kalėdinės puošybos konkursą ir kvietė jame dalyvauti rajono įmones, įstaigas, gyventojus. Konkursas skirtas skatinti bendruomeniškumą, kūrybiškumą, bendromis pastangomis puošti aplinką ir kurti šventinę nuotaiką.

     Parodyti, kaip puošia savo namus, įstaigas ar aplinką panoro 17 konkurso dalyvių: 3 nuosavų namų ir 1 daugiabučio buto gyventojai, 13 įstaigų ir jų skyrių, įmonių, 1 bendruomenė. Konkurso dalyvių pastangas vertino savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta komisija. Buvo atsižvelgiama į kūrybiškumą, originalumą, vaizdo estetiškumo, kalėdinės nuotaikos perteikimą. Daugelį objektų komisijos nariai aplankė, apžiūrėjo vietoje, nufotografavo. Nemažai nuotraukų gauta iš pačių dalyvių.

     Privačių namų kategorijoje pirmoji vieta vienbalsiai skirta kalėdišką dvasią spinduliuojančiai Ritos ir Raimundo Dudėnų sodybai Ceikiniuose. Antroji vieta – labai estetiškai ir meniškai papuoštai Dianos Biržietienės sodybai Trainiškyje, o trečioji – ignaliniečių Anos ir Manto Valentų namų puošybai.

     Įmonių, įstaigų, bendruomenių kategorijoje laimėjo Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcija, estetiškai, originaliai įkūrusi miniatiūrinę Kalėdų rezidenciją, kurią galima aplankyti bet kuriuo metu. Antroji vieta skirta Ignalinos r. Vidiškių gimnazijai už kūrybingą knygų apie Harį Poterį idėjų ir personažų perteikimą puošiant mokyklos pastatą ir visas erdves. Komisiją nustebino mokyklos bendruomenės išmonė ir kūrybingumas. Dvi trečiosios vietos skirtos Ignalinos rajono kultūros centro Tverečiaus padaliniui, už kruopštų darbą ir etninės kultūros puoselėjimą, bei vienintelei iš bendruomenių konkurse dalyvavusiai Šiūlėnų kaimo bendruomenei, gražiai veiklai sutelkusiai bendruomenės narius, kurie puošdami aplinką ir administracijos pastatą įdėjo daug darbo ir išmonės.

     Daugiabučių namų kategorijoje Augustės ir Austėjos Urbonaičių puošybai skirtas specialus prizas.

     Visi konkurso nugalėtojai bus apdovanoti savivaldybės mero padėkomis ir atminimo dovanomis. Renginys nebus organizuojamas, dovanos bus perduotos asmeniškai.

Lina Kovalevskienė,

Ignalinos r. savivaldybės administracijos

Informatikos ir bendrųjų reikalų skyriaus

vyr. specialistė ryšiams su visuomene




Ankstesni įrašai


     Ignalinos rajono savivaldybės administracija kasmet rengia Jaunųjų talentų konkursą. Šiais metais irgi išrinkti ir apdovanoti nugalėtojai, labiausiai pasižymėję 2020-2021  mokslo metais intelektualinėje, kūrybinėje, meninėje veikloje.

     Gruodžio 16 dieną gimnaziją pasiekė tikrai maloni žinia – gimnazijos vardu teikta paraiška Švietimo mainų paramos fondui trumpalaikių bendrojo ugdymo srities mobilumo projektų (KA122-SCH) programai buvo įvertinta palankiai ir projektas „Tarpkultūrinės partnerystės plėtimas“ gavo dotaciją (8040,00 eurų) jo įgyvendinimui.

     Kviečiame visus – mokinius, tėvelius, mokytojus, mokyklos darbuotojus – rašyti šventinius sveikinimus vienas kitam ir naudotis pašto paslaugomis.

     Nuo 2004 metų kasmet gruodžio 9-ąją visame pasaulyje minima Tarptautinė antikorupcijos diena. Ji skirta atkreipti dėmesį į plintančią korupciją ir paskatinti žmones užkirsti jai kelią. Tarptautinę antikorupcijos dieną inicijavo ir paskelbė Jungtinės Tautos.

     Lapkričio 29 d. gimnazijoje lankėsi keliautojas Aurimas Valujavičius. Visą pusdienį Aurimas bendravo su 5–IV kl. mokiniais, dalinosi įspūdžiais, nuotraukomis ir video reportažais iš savo kelionių. Aurimui dar tik 26-eri metai, o jis jau apkeliavęs daugybę šalių, kopęs į kalnus, „išnaršęs“ ugnikalnius, tad tikrai turėjo, ką papasakoti ir kuo nustebinti.