Aktualijos

Akcija „Vokelis – ne kyšiui, o nuoširdžiam padėkos žodžiui“

     Nuo 2004 metų kasmet gruodžio 9-ąją visame pasaulyje minima Tarptautinė antikorupcijos diena. Ji skirta atkreipti dėmesį į plintančią korupciją ir paskatinti žmones užkirsti jai kelią. Tarptautinę antikorupcijos dieną inicijavo ir paskelbė Jungtinės Tautos. Gruodžio 9-oji pasirinkta todėl, kad šią dieną 2003 metais Meridoje (Meksikoje) įvyko aukščiausio politinio lygio konferencija kovos su korupcija problemoms spręsti. Jos metu buvo pasirašyta Jungtinių Tautų konvencija prieš korupciją. Šis neigiamas socialinis reiškinys pastebimas politikoje, policijoje, teismuose, versle, sporte, medicinoje ir kitur ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Korupcija nėra abstrakti problema. Ji reiškia piktnaudžiavimą viešąja tarnyba tikintis asmeninės naudos. Siekiant, kad visuomenės pagrindu taptų dorinės vertybės, labai svarbu akcentuoti antikorupcinį mokinių ugdymą, kaip sąžiningo visuomenės nario formavimo priemonę.

     Šiuo tikslu gimnazijoje Antikorupcijos dienai paminėti skirtos beveik dvi savaitės, kurių metu vyksta akcija „Vokelis – ne kyšiui, o nuoširdžiam padėkos žodžiui“. Bendruomenės nariai kviečiami iki gruodžio 21 dienos bent keliais sakiniais nuoširdžiai padėkoti žmogui (draugui, mokytojui, gimnazijos darbuotojui) už tai, ką gero patyrė šiais metais. Tada padėką įdėti į voką, užrašyti adresatą ir įmesti į „Padėkos pašto“ dėžutę. Juk metų pabaiga – pats tinkamiausias laikas dėkoti. O nuoširdūs padėkos žodžiai – pati geriausia dovana kiekvienam, ir jų, kaip žinia, per daug niekada nebūna!

Danguolė Bajarūnienė, istorijos ir pilietiškumo pagrindų vyr. mokytoja




Ankstesni įrašai


     Lapkričio 29 d. gimnazijoje lankėsi keliautojas Aurimas Valujavičius. Visą pusdienį Aurimas bendravo su 5–IV kl. mokiniais, dalinosi įspūdžiais, nuotraukomis ir video reportažais iš savo kelionių. Aurimui dar tik 26-eri metai, o jis jau apkeliavęs daugybę šalių, kopęs į kalnus, „išnaršęs“ ugnikalnius, tad tikrai turėjo, ką papasakoti ir kuo nustebinti.

     Gruodžio 2-ąją Ignalinos sporto ir pramogų centre įvyko paskutiniosios Ignalinos rajono rungtynės, kuriose susitiko mūsų gimnazijos „Žaibas“ ir Ignalinos gimnazijos „Magija 69“ komandos.

     ... o augdami įgyja pareigų! Lapkričio 30 d. gimnazistai lankėsi Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyboje. Susitikimo metu mokiniai susipažino su įstaigoje dirbančių specialistų veikla, pokalbio metu aptarė vaiko teises ir pareigas. Mokiniai drąsiai klausė ir atsakė į pateiktus klausimus, atliko praktines užduotis. Kiekvienas dalyvis gavo po mini suvenyrą su įstaigos logotipu.

     Ne tik trumpėjančios dienos, bet ir nesitraukianti pandemija kelia nerimastį. Vis dėlto Kalėdos – laikas, kai metus norime užbaigti ramiau, dovanodami vieni kitiems šventinį gerumą, prie jo pridedant dar ir knygą – perskaitytą gerą romaną ar eilėraštį.

     Šiaurės šalių literatūros savaitė yra Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ sąjungos vykdomas projektas, skirtas skaitymo skatinimui, garsinio skaitymo ir pasakojamosios tradicijos puoselėjimui ir pažinčiai su Šiaurės šalių literatūra.